Bezoek aan de mondhygiënist

Wanneer u voor de eerste keer bij ons komt, controleren wij de conditie van uw tandvlees. Dit doen wij door middel van een meting en brengen dit in kaart.


Ook vragen we naar uw medische bijzonderheden in verband met de mogelijke invloed van medicatie of aandoeningen zoals reuma, hartafwijkingen, diabetes en zwangerschap op de conditie van uw gebit.


Afhankelijk van de conditie van uw tandvlees kan een voorlopige diagnose worden gesteld. Daarna kunnen we een begroting opstellen en vervolgafspraken inplannen.


Vaak is tandsteenvorming een terugkomend verschijnsel, om deze reden blijft men vaak onder behandeling van de mondhygiënist.


Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden in veel gevallen de behandelingen van de mondhygiënist geheel of gedeeltelijk uit de aanvullende tandheelkundige verzekering. Die vergoedingen kunnen echter sterk verschillen. Geadviseerd wordt om voorafgaand aan de behandeling uw polis te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.


Klik hier om u aan te melden.Mondhygiënistenpraktijk A.J. Westrik & M.W.F. Frühling Werkhorst 42, 7944 AV Meppel - 0522 242367